ное
16

Племето на „Уча се“

Разбрахме за инициативата на Дарин Маджаров от статия на Economy.bg със заглавие „Образование на 1 клик разстояние“, която започва така:

„Вижте как един българин прави тиха революция в образованието“. След което го представя:

„Дарин Маджаров е създател на образователната платформа Ucha.se. Автор е на над 600 видеоурока по математика, физика, химия, биология, английски език и други. Преди шест години завършва Априловска гимназия в Габрово. През периода 2006 – 2011 получава бакалавърска и магистърска степен по електроника и компютърни науки в Jacobs University в Бремен, Германия. От 2011 е докторант в областта на възобновяемите енергийни източници и електрическите коли в KU Leuven (Католически университет, Льовен), Белгия.“

За нас това, което Дарин прави е проява на истинско автентично лидерство. Затова и резултатите не закъсняват – в момента племето на сайта  www.ucha.se става все по-голямо и по-голямо. И ние искаме да подкрепим разпространението на идеята за хората, които все още не знаят за нея, но по един или друг начин са съпричастни с проблемите в българското образование. За нас няма никакво съмнение, че времената, в които живеем, не просто имат отчаяна нужда от реформа в образованието. Новите поколения деца, които се раждат, буквално се задушават от старата образователна система. И от това страдат не само нашите деца – страдат и учителите. Страдат и родителите. Страда бъдещето.

Ако се чувствате съпричастни към тази тема, можете да разгледате сайта на Ucha.se. И, ако харесате идеята – да я предадете нататък. Образованието е едно от местата, където има отчаяна нужда от създаване на нови племена, които да променят статуквото!

Ние подкрепяме инициативата и племето на Уча.се! http://ucha.se/theme/images/login-logo.png