Mar
16

Тест „Нант’ан“

Ето нещо като тест, който можете да използвате, за да решите дали да се включите в този проект.

 1. За вас по-важно е не просто да имате работа, а да работите със страст.
 2. Да имате мисия в живота си – и да я живеете, не е празна патетична дума за вас. И тази дума не само е нещо много реално за вас, тя е най-важното.
 3. Същото се отнася и до думата вдъхновение. То е жизнено важно за вас, за да можете да си вършите работата както трябва.
 4. Затова, за да живеете с вдъхновение, за да следвате страстта си, за да намерите мисията в живота си, сте готови да поемете рискове.
 5. Като, например, това да се опълчите срещу статуквото в организацията, в която работите, и да срещнете съпротивата на посредствеността там.
 6. А тази съпротива има най-различни форми – от недобронамерени и неконструктивни критики, през осмиване и отхвърляне, до заплахи за уволнение.
 7. Не по-малко сте готови да се борите и срещу вътрешните си съпротиви – страхът за оцеляване, страхът от отхвърляне, страхът от провал. Понякога този страх се чувства като това да бъдете изгорени на клада.
 8. Въпреки, че ви е трудно и понякога имате чувството, че страхът и желанието за сигурност надделяват, все пак продължавате напред – защото си имате приоритети.
 9. Имате си кауза, в която вярвате и смятате, че ще допринесе нещо наистина добро на хората и на света.
 10. И идеи какво точно е добре да се направи, за да станат нещата по-добре.
 11. Но не вярвате много, че това е възможно – в точно тази организация, в която сте в момента.
 12. Още по-малко вярвате, че точно вие сте човекът, който може да го направи. Е, или поне имате известни съмнения, че сте способни да го направите.
 13. Въпреки това наистина искате да го направите и си казвате: „По дяволите! Не искам повече да залагам на сигурността, искам да живея живота си на макс, искам да изживея страстта си“.
 14. След което дори сте склонни да повярвате, че можете да го направите, ако имахте поне малко външна подкрепа от хора, които ви разбират и ви помагат да видите по-ясно пътя към целта си.
 15. Склонни сте дори да започнете да мислите за себе си като лидери, ако тази дума не се свързва с формална власт и множество подчинени.
 16. Започвате да разбирате, че лидерството е нещо, без което не може, ако има кауза и нужда от съмишленици.
 17. Когато гледате по този начин на лидерството, започвате по-спокойно да смятате, че и вие можете да сте един от тези, които променят света.
 18. Които участват в създаването на бъдещето.
 19. Затова, когато гледате видеото на Сет Годин или четете неговата книга „Племена“ се вдъхновявате.
 20. И искате да имате свое племе, към което да принадлежите.
 21. Като създадете движение.
 22. И така да участвате в нещо по-голямо от вас.

Ако вашия брой точки е по-голям от 20, значи вие сте подходящият човек за включване в нашето движение Нант-ан.

Да можем да подкрепим точно такъв човек като вас за нас е вдъхновяващо!